5 tips voor veilig werken met een ladder

5 tips voor veilig werken met een ladder

Een trap of een ladder maakt het mogelijk om klussen op hoogte te klaren. Maar werken op hoogte brengt ook risico’s met zich mee. Of je nu de dakgoot gaat schoonmaken of een kozijn gaat schilderen, het is belangrijk om op een veilige manier de juiste hoogte te bereiken. Wij van Mastertools geven 5 tips om veilig te werken op een trap of een ladder. Want ladders kennen wij allemaal, maar hoe werk je nu veilig met een ladder?

1. Plaats de ladder op een stevige en veilige ondergrond

De eerste stap is het veilig plaatsen van de ladder. Zorg voor een stevige en stabiele ondergrond en vermijd een zachte ondergrond. Om veilig te kunnen werken is het belangrijk dat er voldoende ruimte rondom de ladder is. Plaats je de ladder voor een deur? Zorg dat je deze dan op slot doet.

2. Werk met de juiste trap of ladder

Werk met veilige materialen. Bij Mastertools verkopen we veilige trappen en ladders geschikt voor elke klus. Of je nu op zoek bent naar een huishoudtrap, een telescoopladder of een werkplatform. Bij Mastertools hebben we alles voor jouw klus op hoogte! Bekijk ons aanbod en bestel direct jouw trap of ladder online!

3. Plaats de ladder in de juiste hoek

Daarnaast is het belangrijk dat de ladder in de juiste hoek geplaatst wordt. Plaats de ladder op een stevige ondergrond tegen het gewenst object en houd een hoek van 75 graden aan. Dit kun je gemakkelijk zelf controleren door met de punten van je schoenen tegen de onderkant van de ladder te gaan staan. Kun je met je armen gemakkelijk bij de ladder? Dan staat de ladder in de juiste hoek.

4. Kies de juiste accessoires

Kijk altijd goed naar het type accessoire wat je gebruikt voor de ladder. Gebruik daarom ook alleen accessoires die bij jouw ladder of trap horen. Accessoires zijn vaak bedoeld voor het verhogen van de veiligheid en daarom is het erg van belang dat je de juiste accessoire gebruikt bij het type en merk ladder. Wij bieden diverse accessoires aan voor onze ladder en trappen merken.

5. Kies de juiste lengte van de trap of ladder.

Het is belangrijk om de juiste lengte van jouw trap of ladder te kiezen. Ga je een klus op hoogte klaren? Zorg dan dat de ladder minimaal 1 meter uitsteekt zodat je veilig op het dak kan komen.

    Bekijk ons gehele assortiment

    Ga jij binnenkort aan een klus op hoogte beginnen maar heb je nog geen geschikte ladder? Mastertools helpt je verder. Wij hebben onder andere de merken Brennenstuhl, Little Giant en Telesteps in ons assortiment. Bestel vandaag nog jouw ladder of accessoires bij Mastertools.nl en ontvang je bestelling morgen thuis. Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Onze deskundige klantenservice helpt je graag verder!

    Reageer op dit bericht

    Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

    0 reacties