Mastertools adopteert aap

Mastertools adopteert aap

Sinds kort is Mastertools donateur geworden van Stichting AAP en hebben wij ons ontfermd over één aapje in het bijzonder; Lutut. Het leven van de Java-aap begon in een laboratorium waar hij als proefdier werd ingezet. Na dit afschuwelijke deel van zijn leven werd hij geadopteerd door een Franse familie die niet naar hem om keek en zijn veel te kleine kooi zelden schoonmaakte. Uiteindelijk is hij gered door de stichting en krijgt hij mede dankzij Mastertools de verzorging en ruimte die hij hoort te hebben. Wij houden van goed gereedschap bij Mastertools, maar dan wel uit onze webshop en niet uit de jungle.

Waarom Stichting AAP

De keuze voor het adopteren van een aap lag uiteindelijk erg voor de hand. “Op lokaal niveau sponsoren wij al een aantal aapjes” aldus oprichter en eigenaar Adwin, “de stap om de sponsoring via Stichting AAP uit te breiden naar een hoger niveau was dan ook klein”. De Mastertools directie hecht veel waarde aan het welzijn van hun apen, zo staat er altijd vers fruit in de kantine en flesjes drinken in de koelkast. “Het is natuurlijk wel heel iets anders, een Java-aap verzorgen en daarom zijn wij ook blij dat de verzorging van Lutut kan worden gedaan door de specialisten van Stichting AAP” laat Dennis, mede-eigenaar, weten. “Want gereedschap verkopen is één ding, maar een aap verzorgen die als gereedschap is gebruikt, heeft natuurlijk hele andere behoeftes”.

De activiteiten van Stichting AAP

Hoewel de naam anders doet vermoeden richt de stichting zich niet uitsluitend op de opvang van apen. Op de website van de stichting valt te lezen: AAP geeft apen en andere exotische zoogdieren weer een toekomst. We vangen dieren in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa. Dit doet Stichting AAP in vier stappen: opvang, rehabilitatie en verzorging, herplaatsing en wetgeving en beleid. Het doel is altijd herplaatsing naar een geschikte plek, waar de dieren de rest van hun leven kunnen leven in waardige omstandigheden. Een plek waar zij bovenal het dier kunnen zijn dat zij waren voor de inmenging van de mens. Voorkomen middels wetgeving en beleid is natuurlijk het ultieme doel, maar tot die tijd ontfermt AAP zich over deze prachtige onfortuinlijke dieren.

Wil jij ook een dier adopteren? Kijk dan eens op de website van Stichting AAP. Doneren hoeft niet uitsluitend met met een (groot) geld bedrag. Er is ook vaak behoefte aan praktische zaken zoals dekens om nesten mee te laten maken of schoonmaakmiddelen.

Wil je net als Mastertools een dier adopteren met uw onderneming? Kijk dan hier en ontdek de mogelijkheden.

Meer afleiding

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties