Schoonmaken geblazen: bladblazers bij Mastertools

Schoonmaken geblazen: bladblazers bij Mastertools

Het kalenderjaar nadert weer zijn einde. We hebben afscheid genomen van de zomer welke plaats heeft gemaakt voor het volgende seizoen: de herfst. Met de weersveranderingen komen ook nieuwe klussen in en rondom huis kijken. Zo doe je er goed aan om dakgoten voor te bereiden op regenval en kieren te dichten om tocht in huis te voorkomen. Maar ook buitenshuis is er nog genoeg te doen. Het ligt misschien voor de hand, maar hark de gevallen bladeren bijeen en werk deze weg met een bladblazer. In deze blog lees je meer over het nut van bladblazers en waarom wij dit een must-do vinden ter voorbereiding op de herfst.

Een natuurlijk proces

Het vallen van bladeren hoort bij de levenscyclussen in de tuin: die van je planten, struiken, bomen, maar ook die van dieren. De bladeren zijn dus van groot nut omdat ze bescherming bieden aan planten en wortels, maar ook aan dieren zoals egels. We vinden daarom dat je de bladeren als het kan, op een hoop moet blazen in de perken of bij de begroeiing in de tuin om de natuur daar zijn ding te laten doen.

Wanneer dan wel bladblazen?

Wij weten ook wel dat niet alle tuineigenaren zitten te wachten op een hoop dode, natte bladeren in hun tuin. Zij willen hun tuin graag ongerept zien. Bladblazen heeft in dit opzicht ook zeker zijn voordelen. Heb je een betegelde patio of lopen er stenen paden door je tuin? Werk de bladeren hier dan weg met een bladblazer. Wanneer de bladeren namelijk op stenen tegels of houten vlonders blijven liggen, zal de ondergrond glad worden en is uitglijden niet altijd meer te voorkomen. Daarbij is het meer moeite om in het voorjaar de stenen schoon te maken, dan om het blad weg te blazen in het najaar.

Wat te doen met het blad?

Heb je de bladeren bij elkaar geblazen? Dan kun je daar verschillende dingen mee doen. De minst favoriete optie is om het blad in de groene container aan de weg te zetten. Echter is, zoals hierboven al vermeld, het blad erg nuttig voor het leven in de tuin. Een alternatief op afvoeren is om het blad te verzamelen in een compostbak om dit later over je moestuin of planten te strooien. Op die manier laat je de natuur z’n ding doen, en ben je goed bezig voor je portemonnee.

Bladblazers bij Mastertools

Een van onze vaste merken had een aantrekkelijke actie voor accu gereedschap. Heb jij tussen 1 september en 31 december 2022 een DeWALT 18V XR of 54V XR Flexvolt machine besteld? Dan krijg je een gratis DeWALT accu cadeau. Je kunt je aankoop nog tot 15 januari registreren via de actiepagina. Ben je net te laat met het bestellen van een DeWALT bladblazer? Geen zorgen, bij Mastertools ben je altijd verzekerd van de beste prijs.

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties