Warmlopen voor kachels op de werkplaats

Warmlopen voor kachels op de werkplaats

Recentelijk heeft de thermostaat de -8°C overdag aangetikt, tijd voor schaatskoorts en warme chocolademelk voor de kachel. Binnenshuis is het heel normaal, maar hoe zit dat met kachels op de werkplaats? Met bevroren vingers kun je natuurlijk niet klussen. Mastertools heeft iets waar je warm van wordt, namelijk kachels, radiatoren, heaters en panelen. En omdat we snappen dat het moeilijk is om ze van elkaar te onderscheiden, hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Convector kachels

Convector kachels zijn het meest vergelijkbaar met de centrale verwarming in huis. Deze kachels verwarmen de ruimte namelijk door de lucht te verwarmen: convectie. De warme lucht stijgt op en duwt de koude lucht naar beneden waardoor het weer door de convector kachel verwarmd kan worden. Convector kachels, zoals deze Olimpia splendid Convector kachel, zijn ideaal voor het verwarmen van ruimtes tot 30m2.

Paneel kachels

Naast het radiatorachtige uiterlijk van de convector kachel, zijn convector kachels tegenwoordig ook te verkrijgen in een meer luxueuze uitstraling zoals bij deze Hyundai Convector Paneelverwarming. Paneel kachels hebben wel wat weg van een beeldscherm en valt makkelijk weg in een modern interieur. Daarom worden deze kachels ook vaak gebruikt als bijverwarming in huis.

Olieradiatoren

Olieradiatoren zijn met olie gevulde radiators die de lucht verwarmen, maar die ook warmte geleiden in de behuizing van de radiator. Er vindt dus stralingswarmte plaats, maar ook convectie. De olie in deze radiator wordt verwarmd, stijgt op en zal daar afkoelen zodat het kan dalen. Op die manier beweegt de olie in het rond. Deze Hyundai Olieradiator houdt de warmte enige tijd vast in de behuizing. Hierdoor kan de kachel eerder uitgeschakeld worden terwijl het nog steeds warmte afgeeft.

Infrarood kachels

Infrarood kachels werken makkelijk en snel. Je steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om aan de slag te gaan. Deze Olimpia splendid infrarood kachel biedt hierin drie verwarmingsniveaus, afhankelijk van de vereisten. De kachel zet elektriciteit om in infraroodstraling. Hierdoor is het een directe en zuinige manier van verwarmen. Dit type kachel is vooral handig wanneer je veel aan een werkbank staat de klussen en plaatselijke warmte wil.

Elektrische heaters

Elektrische heaters werken ook met convectie. Het verwarmt namelijk de lucht. Het verschil met een convector kachel is echter dat er in deze heaters ventilatorbladen zitten die de lucht actief wegblazen. Deze 4tecx Heater is ideaal voor de werkplaats en beschikt over een thermostaat en oververhittingsbeveiliging. Handig voor wanneer je lange dagen maakt en de heater dus lang aan staat.

Kachels voor op de werkplaats vind je bij Mastertools

Kou hoef je niet meer te lijden tijdens het klussen. Van ieder type verwarming hebben wij namelijk varianten in ons assortiment. Kachels voor op de werkplaats dus, maar zeker ook handig voor in huis als bijverwarming. Bestel je vandaag jouw verplaatsbare kachel? Dan kan je muts morgen al in de kast blijven liggen.

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties