Wecycle inleverpunt: recycle je oude gereedschap bij Mastertools

Wecycle inleverpunt: recycle je oude gereedschap bij Mastertools

De gereedschappen die we aanbieden gaan jaren mee, maar op den duur is je boormachine, grasmaaier, of cirkelzaag toch aan vervanging toe. Wat doe je dan met je oude, vaak kapotte, gereedschap? Dat gooi je niet zomaar weg; breng het naar een Wecycle inleverpunt!

Wat is Wecycle?

Wecycle is een merk van de stichting Stichting OPEN welke invulling geeft aan de producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. Onder e-waste valt eigenlijk alles waar een stekker aan zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektrische decoupeermachine of een elektrische boorhamer.

Wecycle inleverpunt bij Mastertools

Doordat Mastertools zich heeft aangesloten als Wecycle inleverpunt, stimuleren we de vermindering van e-waste. En daar zijn we trots op. We proberen namelijk zo veel mogelijk te doen om onze voetafdruk op de aarde te verkleinen. Zo pakken we onze orders zo efficiënt mogelijk in door een passende doos voor de betreffende order te gebruiken. Ook hergebruiken we het plastic verpakkingsmateriaal van onze leveranciers. In plaats van weggooien, gebruiken wij dit plastic als vulmateriaal in de dozen voor de bestellingen. Op deze manier kunnen we de bestellingen van onze klanten toch beschermen zonder dat wij zelf onnodig veel plastic laten produceren voor ons eigen gebruik.

Een nieuw leven uit oude gereedschappen

Net als het plastic uit bovengenoemd voorbeeld, geloven wij ook dat het gereedschap onderdelen heeft wat een nieuw leven kan leiden. Vaak is er namelijk maar één onderdeel van het gereedschap kapot waardoor het niet meer in deze vorm functioneert. Door het oude gereedschap in te leveren bij een Wecycle inleverpunt, kan Stichting OPEN de waardevolle onderdelen die niet kapot zijn, eruit halen om te laten gebruiken als grondstoffen voor nieuwe producten. Hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen uit de aarde gedolven te worden waardoor onze aarde minder snel uitgeput zal raken.

Wat doe je met accugereedschap?

Elektrisch gereedschap kun je dus inleveren bij een Wecycle inleverpunt, maar hoe zit het met accu gereedschap? Hier zit immers geen stekker aan, maar een accu als energiebron. Wanneer je accugereedschap wilt recyclen, moet je de accu van het apparaat scheiden. Met het meeste accugereedschap gaat dit in een handomdraai. De accu moet vervolgens apart worden ingeleverd van de rest van het apparaat. Hier hoef je echter niet voor apart naar een ander inleverpunt voor accu’s. Je kunt je accu’s en accugereedschappen namelijk ook bij het Wecycle inleverpunt van Mastertools inleveren, wel zo makkelijk.

Lever je oude gereedschap in

Is jouw gereedschap toe aan vervanging? Bijvoorbeeld omdat het kapot is, of omdat je graag wil werken met het nieuwste gereedschap? Denk dan niet alleen aan de aanschaf nieuw gereedschap, maar ook aan het recyclen van je oude spullen. Nu je weet dat dit ook bij Mastertools kan, kun je gemakkelijk twee vliegen in één klap slaan. Bestel je nieuwe gereedschap bij Mastertools, haal je bestelling op op locatie in Groningen en lever je oude gereedschap in.

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties