Boorhamer kopen? Dit is waar je op moet letten

Boorhamer kopen? Dit is waar je op moet letten

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige en professionele boorhamer, kun je op een punt belanden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien het aanbod boorhamers enorm is en de verschillen vaak klein. Ze boren allemaal, ze hebben allemaal een klopfunctie, maar welke is geschikt voor jou? Met dit blog proberen wij je op weg te helpen, want waar moet je op letten als je een boorhamer gaat kopen?

Wat is een boorhamer?

Een boorhamer of hamerboor is een boormachine waar de klopbeweging van de boor elektropneumatisch wordt opgewekt. Deze machine wordt gebruikt om gaten in steenachtige materialen te maken. Maar hoe zit het als je in hout of metaal gaat boren? Voor deze materialen adviseren we een (klop)boormachine.

Verschil boorhamer en klopboormachine

Een boorhamer en een klopboormachine lijken veel op elkaar. Het verschil? De hamerfunctie van een boorhamer is vele malen krachtiger dan de klopfunctie van een klopboormachine. Een traditionele boormachine beschikt niet over een klopfunctie en is daardoor niet echt geschikt voor harde materialen. Voor de hardste materialen, zoals steen en beton, kunt u dus het beste een boorhamer gebruiken. Een klopboormachine is voor boren in hout, metaal en metselwerk de betere keus is omdat een hamerboor het materiaal vanwege de grote kracht sneller beschadigt. Hoef je helemaal geen harde materialen te boren, dan kun je kiezen voor een normale boormachine.

Wat voor verschillende boorhamers zijn er?

Boorhamers zijn verkrijgbaar met een snoer of draadloos, welke op een accu werkt. De boorhamers met een snoer moeten aangesloten worden op stroom en zijn krachtiger in vergelijking tot de draadloze boorhamers. Doorgaans zijn de bekabelde boorhamers zwaarder.

Er zijn ook accu boorhamers. Deze zijn in de meeste gevallen iets prijziger dan de bekabelde boorhamers. Ze zijn lichter en hebben daardoor minder vermogen. Het voordeel van een accu boorhamer is dat je geen stroom nodig hebt op het moment van boren. Let echter wel op het vermogen van de batterij, krachtige machines vragen veel van de accu. Met een te lichte accu bestaat er een kans dat je vroegtijdig stil staat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boorhamer?

Mocht je na het lezen van dit blog een boorhamer willen aanschaffen, hou dan rekening met een aantal criteria zodat je de perfecte boorhamer voor jouw klus koopt.

  • Prijs - boorhamers zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategegorieen. Voor iedere klus en budget hebben wij een boorhamer in ons assortiment.
  • Slagfrequentie - de slagfrequentie is het aantal slagen per minuut dat het gereedschap naar de boor overdraagt. Deze wordt uitgedrukt in Joules (J). Hoe meer Joules, hoe meer vermogen.
  • Merk - bij Mastertools verkopen we verschillende bekende merken zoals Bosch Professional, Makita, Milwaukee, Panasonic, Festool en DeWALT.
  • Toerental - het toerental en een boorhamer ligt lager dan bij een accu boormachine. We adviseren een toerental tussen de 800 en 1500 tpm.
  • Met of zonder kabel - zoals eerder benoemt is de boorhamer verkrijgbaar met en zonder kabel. Afhankelijk van jouw klus, wensen en budget. Als je voor een draadloze boorhamer kiest, adviseren we om te kijken naar de batterijduur en het vermogen van de boorhamer.
  • Vermogen - ook niet onbelangrijk is het vermogen van de boorhamer. Hoe meer watt de boorhamer heeft, hoe groter het vermogen. Een standaard boorhamer kan variëren van 750W tot meer dan 2000W. Als je op zoek bent naar een allround professionele boorhamer, kies dan voor een vermogen tussen de 1000W en 2000W.

Bekijk ons assortiment

Benieuwd naar onze boorhamers? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment elektrische boorhamers of accu boorhamers! Bestel je vandaag jouw nieuwe boorhamer? Dan kun je deze morgen al thuis verwachten. Heb je vragen of heb je advies nodig? Onze deskundige klantenservice staat voor je klaar.

Meer afleiding

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties