Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Bij Mastertools betaalt u altijd inclusief BTW, dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Klanten met een afleveradres buiten Nederland kunnen afrekenen zonder BTW. Hiervoor dient er een geldig BTW nummer ingevuld te worden tijdens het bestellen. Er wordt dan automatisch zonder BTW afgerekend. U kunt bij Mastertools betalen op de manier die het meest gemakkelijk voor u is. Onderstaand vindt u de geaccepteerde betaalopties.

iDeal

De snelste en meest gemakkelijke manier om uw bestelling te betalen is iDeal. Tegenwoordig wordt deze betaaloptie gebruikt voor het grootste deel van alle online transacties. Wanner u kiest voor deze optie wordt u doorgestuurd naar uw bank middels een beveiligde verbinding. U kunt dan de transactie afronden in de vertrouwde internetbankieren omgeving van uw bank. Het grootste voordeel is dat een iDeal betaling direct wordt verwerkt en er geen vertraging is. Tevens is betalen via iDeal veilig en gratis.

PayPal

Eveneens een veelgebruikte betaaloptie voor online transacties is PayPal. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient u over een geldig PayPal account te beschikken. U kunt er voor kiezen om vooraf geld te storten op uw PayPal account of u kunt PayPal machtigen om het te betalen bedrag van uw bankrekening af te schrijven. Ook kunt u PayPal koppelen met een creditcard. Een PayPal betaling wordt direct verwerkt en uw order loopt geen vertraging op. De kosten voor een PayPal transactie zijn 3% van het te betalen bedrag.

AfterPay

AfterPay voert voor Mastertools het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale acceptgiro van AfterPay via e-mail ontvangt om de betaling te voldoen. Wanneer u voor het eerst een betaling via AfterPay uitvoert is er een limiet van max. € 450,- voor deze transactie. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van €1000,- . Wanner de AfterPay transactie is afgerond zal uw bestelling verder worden afgehandeld en er zal geen vertraging ontstaan. De kosten bedragen €0,95 per transactie.

AfterPay zakelijk

Zakelijke klanten kunnen, in het geval van een eerste transactie, tot een bedrag van €500,- betalen via AfterPay. Indien uw onderneming reeds bekend is bij AfterPay is het bedrag verhoogd tot €1000,- De kosten bedragen €0,95 per transactie.

Afterpay wat u verder moet weten

AfterPay zal uw persoonsgegevens (en wellicht bedrijfsgegevens) toetsen en behoudt het recht om een aanvraag te weigeren. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met digitale factuur niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. Mastertools wordt niet geïnformeerd omtrent de reden van de afwijzing en voor toelichting dient u zich te wenden tot de AfterPay klantenservice.

Mister Cash

Met Mister Cash kunnen Belgische rekeninghouders online aankopen doen middels hun bankpas. De veiligheid en betrouwbaarheid zijn gegarandeerd. Belgische klanten die bankieren bij de banken: Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank kunnen via MisterCash/Bancontact eenvoudig online betalingen verrichten. Betalen via Mister Cash is kosteloos en zal geen vertraging opleveren.

Vooruitbetalen

U kunt er voor kiezen om vooruit te betalen per bank. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, verzenden wij uw aankoop. Een overboeking duurt doorgaans 2 werkdagen alvorens deze verwerkt is. Betalen middels een overboeking is kosteloos.

De benodigde informatie ten behoeve van een overschrijving:

  • Bankrekening: NL02 RABO 0148 1126 17 (BIC/Swift RABONL2U)
  • Ten name van: Mastertools bv te Groningen
  • Vermeldt u a.u.b. uw bestelnummer.

Mijn betaling is mislukt/geweigerd

Het kan even duren voordat een betaling is verwerkt. Indien de bestelling via de site goed verwerkt lijkt te zijn, kan het maximaal een uur duren voordat u onze bevestiging in de mail ontvangt. Normaliter gebeurt dit sneller. Indien de betaling daadwerkelijk is mislukt, kan dit diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende vindt u onderstaand:
  • Onvoldoende saldo; zorg voor voldoende financiële middelen op uw rekening.
  • Dag limiet bereikt; verhoog uw limiet of wacht een dag.
  • Storing bij de bank; controleer de status op www.allestoringen.nl
  • Storing bij iDeal; controleer de status op www.allestoringen.nl
  • AfterPay betaling wordt niet correct afgerond; de betaling is geweigerd op basis van bij ons niet bekende gronden. Neem contact op met AfterPay: 020 723 0270
  • Creditcard wordt niet geaccepteerd; neem contact op met uw kredietverstrekker. Let op: Mastertools accepteert alleen Nederlandse creditcards.
Creditcards en AfterPay worden zwaarder getoetst dan de overige betaalmethoden. Dit om fraude te voorkomen. Wanneer een creditcard of AfterPay transactie wordt geweigerd dient u contact te zoeken met de kredietverstrekker/Afterpay. Mastertools heeft geen inzage in de redenen van het weigeren in verband met uw privacy. Indien u twijfelt of de actuele status niet kunt achterhalen, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.